Vubiquity
London, United Kingdom
Vubiquity
London, United Kingdom

Ever-changing space requirements. Real estate costs. Talent retention. Sustainability goals. Today’s top companies face a number of challenges when it comes to space design and planning. Rapid changes with increasing and decreasing space requirements, pressure to deliver space at less cost with the right technology and creating environments that attract and retain the best people is key for corporations today. Efficient, effective and authentic workplaces seek greater balance and a re-distribution of space.

With offices in Los Angeles and now in London, VUBIQUITY connects content owners and video providers to deliver entertainment to viewers on any screen. Working with over 600 leading film studios, television networks, independent producers and MCNs, VUBIQUITY brings premium content to over 750 global video distributors. 


The Vision

VUBIQUITY wanted to create a best-in-class workplace that generates an “eyes-wide-open” experience for staff and clients alike. A space to inspire and deliver a Hollywood feeling that both surprises people and offers a fantasy experience that will make employees and visitors want to come back and experience the environment time and time again. They wanted a working environment that staff in to enjoy and benefit from being in an office community, allowing for social interaction between teams with open areas for collaboration, as well as private working spaces that still felt part of a modern, progressive business.


The Design

Through a process of stakeholder engagement sessions, we were able to hone in on a number of key business drivers. These drivers were effectively translated into a progressive spatial design that maximised natural daylight for all employees, at the expense of operational functions, which were positioned in the centre of the plan away from the daylight, but in direct proximity to the relevant services. Client-facing functions, such as the boardroom, were also positioned away from the key views across the River Thames, to afford staff the highest quality spaces. Breakout provisions were installed in areas providing views so that staff could properly relax and enjoy them daily, as opposed to clients who would enjoy them much less frequently.

The interior space is functional, fun, creative and inspiring. It captures the creative and technology driven nature of the managed services business, whilst brokering the gap between technology/production and media services. The look and feel reflects the gritty nature of the film industry, calling on raw and natural materials – concrete, wood and metal, creating an embracing feel in juxtaposition to the glass box nature of the original base build.

There is a focus throughout on interesting design features and fully integrated pieces of technology. A wide variety of furniture types and settings allow users more choice over how and where they work. From idea-inspiring collaboration spaces to private phone call booths. We even procured a rocking chair for that quiet moment of reflection on a challenging piece of work. 


“HKS delivered a highly creative workplace environment to VUBIQUITY that exceeded our expectations. The team were great to work with and they honoured their promises to us. Our new workplace more than meets the original brief. The office has also facilitated significant business change, whilst still being flexible enough to adapt again in the future as our circumstances change.”
|  Paul Rudland, Senior Vice President, International Operations, Vubiquity   |